Italië Europees kampioen, Juventus in de Zaanstreek

Wormerveer – Het EK2020 voetbaltoernooi is amper afgesloten (Italië dé kampioen) of de invloed van de Zuiderlingen is meteen meetbaar in de Zaanstreek. Sinds vanmorgen zijn drie trainers van Juventus actief op het Fortuna Wormerveer complex om zo’n 100 streekgenoten de fijne kneepjes van het spelletje bij te brengen.

Vanuit het sportieve bedrijf Jonger Oranje, onderdeel van SportsGen uit Wormer, worden vaker van dit soort mooie evenementen gehouden door geheel Nederland en zelfs België. Zo ook in de zomervakantie 2021. Dan is de `Oude Dame` weer in Nederland om de jeugd kennis te laten maken met hun trainingswijze onder de noemer Juventus Masterclass.
Na bezoeken aan Terrasvogels in Santpoort-Zuid en de Urban Talent Academy in Amsterdam is vandaag Fortuna Wormerveer de reisbestemming van de Juventus trainers. Later dit jaar komen zij nog een keer langs en bezoeken op maandag 18 oktober Sporting Krommenie en dinsdag 19 oktober OFC in Oostzaan.
Iedereen die deelneemt krijgt twee keer 60 minuten training van Juventus en doet een aantal voetbaltests waar tevens mooie prijzen mee te winnen zijn. Aan het einde van de dag ontvangt iedereen een (herinnerings)certificaat met daarop ook de persoonlijke scores van de tests. De Juventus Masterclass is voor spelers die geboren zijn tussen 2004 en 2014 en kost €49,95 per persoon. En dat het serieus wordt aangepakt blijkt wel zodra de Italianen voor de ploeg staan. Iedereen moet zijn shirt in zijn broek stoppen en de kousen tot onder de knie optrekken. Pas dan klinkt het ‘Stiamo per iniziare’ oftewel ‘We gaan beginnen’
Bron: RTVZaanstreek

Italië Europees kampioen, Juventus in de streek