Jong AZ jaagt op aanscherping puntenrecord


Zaanstad- Met het einde van het seizoen in zicht speelt Jong AZ maandag weer in eigen huis. Op het AFAS Trainingscomplex staat dan een ontmoeting met TOP Oss op het programma. De aftrap is om 20:00 uur. 

De ploeg van trainer Maarten Martens boekte vorige week een knappe overwinning op MVV Maastricht. In De Geusselt kwam Jong AZ in de tweede helft op voorsprong door een benutte strafschop van Yusuf Barasi. MVV – dat door een rode kaart toen al met tien man stond – kwam nog op gelijke hoogte, maar door goals van Finn Stam en Ernest Poku won Jong AZ met 1-3. 

https://youtube.com/watch?v=n2y-4L4x4nM%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Scoreformulier
De treffer van Barasi betekende voor hem zijn twaalfde van het seizoen. Stam kwam voor het eerst sinds zijn entree in het profvoetbal op het scoreformulier, terwijl Poku zijn eerste van de jaargang in de Keuken Kampioen Divisie maakte. 

Record aanscherpen
Met de driepunter in Maastricht scherpte Jong AZ zijn puntenrecord verder aan. De beloften behaalden er tot dusverre 47, het hoogste aantal sinds de toetreding tot het betaald voetbal. Er liggen momenteel nog drie competitiewedstrijden in het verschiet. Afgelopen seizoen werd het vorige record op 42 bepaald.

Magere reeks
TOP Oss ging in zijn laatste wedstrijd hard onderuit tegen Almere City FC. In eigen huis werd het liefst 0-5 voor Ally. Het was een voortzetting van een magere reeks voor de Ossenaren. De ploeg wist al acht wedstrijden op rij niet te winnen en verloor zelfs zes daarvan. De laatste zege dateert van 6 maart, toen Jong Ajax met 1-2 werd geklopt. 

Voorlaatste
De ploeg uit Noord-Brabant bezet de voorlaatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Uit 35 duels behaalde het 32 punten. Dat deed het met negen zeges, vijf remises en 21 nederlagen.

Margaret
TOP Oss heeft met Richonell Margaret een speler met een verleden bij AZ in de gelederen. De aanvaller stond van 2019 tot 2022 onder contract in Alkmaar en speelde 43 wedstrijden voor de beloften. Daarin was hij zeven keer trefzeker. Afgelopen zomer vertrok hij transfervrij bij AZ, waarna hij aansloot bij TOP Oss. Een seizoen eerder was hij ook al aan deze club verhuurd.

Op herhaling
Jong AZ en TOP Oss staan maandag in competitieverband voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Op 11 november was de eerste ontmoeting, die TOP met 2-1 won. Echter moest deze wedstrijd worden overgespeeld, doordat TOP met Toshio Lake een niet speelgerechtigde speler opstelde. In de herhaling trok Jong AZ aan het langste eind. Door goals van Fedde de Jong, Sem Dekkers en Mexx Meerdink werd het 1-3. 

https://www.youtube.com/embed/fX3_4pgwkD0?enablejsapi=1&origin=https://www.az.nl
Arbiter
Wouter Wiersma heeft maandag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt bijgestaan door Robert Kunst en Kevin Weever. Boyd van Kommer is aangesteld als vierde official. 

Live
Jong AZ – TOP Oss is de volgen via het Twitter-account van AZ. Op ESPN zijn later die avond highlights te zien. 

Beloftenderby
Op vrijdag 12 mei speelt Jong AZ de beloftenderby tegen Jong Ajax. De aftrap op De Toekomst is om 20:00 uur. Een week later staat Jong AZ’s laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan komt ADO Den Haag op bezoek in Zaanstad. Ook hier wordt om 20:00 uur afgetrapt. 

Resterend programma Keuken Kampioen Divisie
Maandag: 
Jong FC Utrecht – FC Den Bosch
Jong PSV – PEC Zwolle
Jong AZ – TOP Oss
Jong Ajax – ADO Den Haag

Source link