Jong AZ loopt in Eindhoven onnodige nederlaag tegen PSV op

Eindhoven- Jong AZ heeft vrijdag een onnodige nederlaag geleden. Op De Herdgang domineerde de ploeg van trainer Michel Vonk, maar werd het 3-0 voor een veel effectiever Jong PSV.

In een aftastende openingsfase vielen geen kansen te noteren en was het aan weerszijden wachten op foutjes. Die waren er in verdedigend opzicht echter nauwelijks. Het gevolg was dat de Alkmaarders weliswaar domineerden, maar hun aanvallen steeds voortijdig zagen stranden.
Eindelijk kansen
Na een halfuur ontstonden de eerste mogelijkheden. De primeur was voor PSV’er Johan Bakayoko, die plots veel ruimte kreeg en voorlangs schoot. Aan de probeerde Maxim Gullit de ver voor zijn doel staande keeper Vincent Müller te verrassen. Zijn inzet werd voor de doellijn weggekopt.
Vissen
De rem leek iets van de wedstrijd en op slag van rust ging het mis voor Jong AZ. Eerst tikte Fode Fofana in een klutssituatie binnen, vlak daarna ging de bal ook nog op de stip. De penalty werd benut door Mathias Kjølø, die Hobie Verhulst voor de tweede keer in drie minuten liet vissen.
Scrimmage
Jong AZ hoopte na rust een snelle aansluitingstreffer te forceren en was met een scrimmage-situatie meteen al dichtbij. Vervolgens haalden de bezoekers ook opgelucht adem, toen eerst Jong PSV een counter niet secuur uitspeelde en vervolgens Verhulst redde op een schot van Shurandy Sambo.
Geen vuist
In het tweede bedrijf maakte Jong AZ onvoldoende een vuist, maar kansen waren er wel degelijk. Zo ging een aangeraakt schot van Peer Koopmeiners naast, schoot Bram Franken in het zijnet en werd een kopbal van Joey Jacobs ternauwernood over getikt door Müller.
In het slot
De zich veelal ingravende Brabanders sloegen vervolgens wel weer toe. Tien minuten voor tijd kropen zij uit de schulp en deed invaller Kristófer Kristinsson de wedstrijd in het slot. Zo kon Jong AZ de gewonnen beloftenclash met Jong Ajax vier dagen later geen passend vervolg geven.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong PSV – Jong AZ 3-0 (2-0)

Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong PSV: Vincent Müller; Shurandy Sambo, Tijn Daverveld, Luis Felipe (79. Jenson Seelt), Fredrik Oppegård; Emmanuel Matuta (80. Damian Timan), Mathias Kjølø, Dante Rigo (86. Nigel Thomas); Johan Bakayoko, Fodé Fofana (58. Kristófer Kristinsson), Jeremy Antonisse (86. Amin Doudah).
Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Joey Jacobs, Jorn Berkhout, Tijs Velthuis, Maxim Gullit; Bram Franken (86. Emir Biberoğlu), Fedde de Jong (67. Zico Buurmeester), Peer Koopmeiners; Richonell Margaret (67. Iman Griffith), Des Kunst (46. Yusuf Barasi), Mohamed Taabouni (86. Millen Baars).
Scoreverloop: 43. Fofana 1-0, 45+1. Kjølø 2-0 (pen.), 80. Kristinsson 3-0.
Gele kaarten: Franken (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Martijn Vos. bron: az.nl