Jong AZ onderuit in De Vliert


Den Bosch- Jong AZ is de Tweede Periode vrijdag begonnen met een nederlaag op FC Den Bosch. De formatie van Maarten Martens kreeg onder meer aan het begin van de eerste- en tweede helft goals tegen en verloor zo met 3-0. 

De elfde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie stond in het teken van de OneLove-campagne, een initiatief voor algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het betaald voetbal. Zo droegen alle aanvoerders speciale OneLove-banden, wapperden er regenboogcornervlaggen en droegen trainers speciale regenboogspeldjes. 

Valse start
De Alkmaarders kenden een valse start aan het treffen in Stadion De Vliert, want na twee minuten moesten zij al een tegentreffer incasseren. Faris Hammouti kwam op de linkerflank tot een voorzet en vond in het strafschopgebied Danny Verbeek. De aanvaller stond helemaal vrij en kon scoren: 1-0.

Moeizame redding
Jong AZ ging vrijwel direct nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde in de vijftiende minuut een goede kans op voor Soulyman Allouch, die vrijdag werd verkozen tot Beste Talent van de Eerste Periode. Hij had een goed afstandsschot in huis en dwong Wouter van der Steen tot een moeizame redding.

Met de hak
Ook Ernest Poku en Mexx Meerdink zorgden voor gevaar. Na een goede steekpass drong Poku het strafschopgebied in. Hij kreeg de bal met de hak bij Meerdink, die dacht een vrije schietkans te krijgen. Zijn inzet werd echter geblokt door de Den Bosch-defensie.

Poeieren
In de 33e minuut waren er aan beide kanten grote mogelijkheden. Bosschenaar Joey Konings ontsnapte aan buitenspel en kreeg een vrije schietkans. Rome-Jayden Owusu-Oduro bracht redding. In de directe tegenstoot was Robin Lathouwers gevaarlijk. Hij poeierde de bal hoog in de korte hoek, maar Van der Steen kreeg zijn handen erachter. 

Een kopie
De start van de tweede helft was vrijwel een kopie van wat er aan het begin van de wedstrijd gebeurde. FC Den Bosch zette flink aan en was in de 47e minuut trefzeker. Na een schietkans voor de thuisploeg bleef de bal voor het doel van Owusu-Oduro hangen. Konings kreeg vervolgens de gelegenheid de trekker over te halen en deed dat met succes: 2-0. 

Voor de voeten
In de zestigste minuut kwam Den Bosch zelfs op 3-0. Jong AZ slaagde er niet in een hoekschop goed weg te werken. Zo kwam het leer voor de voeten van Steven van der Heijden, die kon scoren. 

Potdicht
Aan de wil nog iets van de wedstrijd te maken was bij de Alkmaarse beloften geen gebrek, maar tot echte kansen kwam de ploeg in het laatste half uur niet. Het ontbrak aan een beslissende eindpass en Den Bosch hield de boel achterin potdicht. In de score kwam zodoende geen verandering. 

Martens: ‘Niet scherp genoeg uit de kleedkamer’
“We verliezen hier terecht doordat we fouten maken”, vertelde Martens na afloop. “En die worden afgestraft door een scherper FC Den Bosch. In bepaalde fases lieten we aan de bal goede dingen zien, maar het helpt sowieso niet als je twee keer een helft begint en na een paar minuten een goal tegen krijgt. We kwamen daar niet scherp genoeg uit de kleedkamer, vooral bij het tweede doelpunt. We moeten niet vergeten dat we hier met een erg jong en onervaren team op het veld stonden, maar ik had desondanks verwacht dat we hier een betere prestatie op de mat zouden leggen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Den Bosch – Jong AZ 3-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Rik Mulders, Victor van den Bogert, Dylan Ryan, Stan Maas (36. Jorn van Hedel); Faris Hammouti (73. Ryan Leijten), Anass Ahannach (80. Asier Cordoba), Steven van der Heijden; Danny Verbeek (80. Dino Halilović), Joey Konings (73. Nikolaj Möller), Evangelos Patoulidis. 
Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Finn Stam (61. Misha Engel), Sem Dekkers; Nick Twisk (80. Loek Postma), Dave Kwakman (61. Damienus Reverson), Lewis Schouten; Ernest Poku (61. Joshua Pynadath), Mexx Meerdink (80. Jayden Addai), Soulyman Allouch. 

Scoreverloop: 2. Verbeek 1-0, 47. Konings 2-0, 60. Van der Heijden 3-0.
Gele kaarten: Halilović (FC Den Bosch).
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Clay Rupterti.Source link