Jong AZ speler Kenzo Goudmijn verhuurd aan Sparta

Alkmaar/Zaanstreek- Jong AZ speler Kenzo Goudmijn speelt komend seizoen voor Sparta. De 19-jarige middenvelder wordt voor één seizoen verhuurd aan de Rotterdammers. Bij AZ heeft Goudmijn nog een contract tot medio 2024. Dat betekent dat Goudmijn in het seizoen 2021/`22 niet meer op het AFAS Trainingscomplex niet meer kan worden gesignaleerd.

Goudmijn kwam in 2012 via het Heerhugowaardse Reiger Boys in de AZ Voetbalschool in de Regio terecht. Daarna maakte hij de stap naar de AZ Jeugdopleiding (Onder 12). Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij op 16 maart 2018 namens Jong AZ in het thuisduel met Almere City.
2020-2021
Afgelopen seizoen speelde Goudmijn 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie (4 goals, 4 assists). Hij kwam tot drie invalbeurten in de Eredivisie.
Bij AZ werd deze week nog een speler verhuurd, al is dat een speler van AZ 1: Thomas Ouwejan wordt verhuurd aan het gedegradeerde Schalke`04. En vanuit Alkmaar nog meer nieuws want AZ keeper Marco Bizot reist met Oranje af naar het EK nadat bekend werd gemaakt dat hij alsnog is opgeroepen om de geblesseerde Jasper Cilissen te vervangen.