Jong AZ verliest bij Heracles


Almelo- Het is Jong AZ vrijdag niet gelukt Heracles Almelo te verslaan. De ploeg van trainer Maarten Martens kwam een vroege tegentreffer niet te boven en zag de thuisploeg in blessuretijd de wedstrijd beslissen: 2-0. 

Nadat de ploegen wegens sneeuwval drie kwartier moesten wachten op de aftrap werd er om 20:45 uur eindelijk gevoetbald. De Heraclieden kenden een droomstart, want zij openden in de vierde minuut al de score. Jong AZ kreeg een vrije trap niet goed weggewerkt, waarna de bal voor de voeten van Ismail Azzaoui kwam. De middenvelder schoot vervolgens fraai binnen: 0-1.

Kans Postma
Nadat Jong AZ gewend raakte aan het spekgladde speelveld van Erve Asito kwam de ploeg langzaam tot kansen. In de zestiende minuut leverde dat bijna de gelijkmaker op. Loek Postma kreeg zijn voet tegen een vrije trap van Lewis Schouten, maar de bal ging rakelings naast.

Vergeten te schieten
Daarna kwam er veel gevaar van Jurre van Aken en Ricuenio Kewal. Eerstgenoemde drong vanaf de rechterflank het strafschopgebied in, maar vergat daarna te schieten. Kewal kapte op zijn beurt van links naar binnen en zag zijn inzet gekeerd worden door Michael Brouwer.

Uithaal Meerdink
Met het rustsignaal in zicht liet Jong AZ zich nog twee keer zien. Bij één van die kansen had Brouwer veel moeite met een uithaal van Meerdink. Een paar minuten later leek de goalie zich te verkijken op een dieptebal, waardoor Kewal en Meerdink langs hem kwamen. Zij vergaten echter de bal mee te nemen, waardoor de kans was verkeken. 

Drang naar voren
Na de pauze duurde het lang voordat Jong AZ weer tot kansen kwam. De Alkmaarse beloften hadden het meeste balbezit en toonden veel drang naar voren, maar konden het gaatje in de verdediging niet vinden. Heracles kwam op zijn beurt tot spaarzame uitbraken, zonder echt gevaarlijk te worden. 

Achttien meter
Pas in de 79e minuut kon Jong AZ weer een doelpoging noteren, toen Iman Griffith het van ruim achttien meter probeerde. Aan zijn schot zat genoeg kracht, maar de bal kwam in de handen van Brouwer. In de absolute slotfase wist Jong AZ nog een paar keer aan te zetten, maar lukte het niet een doorbraak te forceren. In extra tijd zorgde Rigino Cicilia vervolgens voor de beslissing: 2-0. 

Martens: ‘De trekker gaan overhalen’
“Ik ben trots op wat we het grootste deel van de wedstrijd laten zien”, vertelde Martens na afloop. “De eerste vijf minuten waren we niet volwassen genoeg in de omgang met de druk van Heracles, waardoor we hen ook de kans geven te scoren. Daarna zijn we 85 minuten dominant geweest tegen één van de clubs die waarschijnlijk gaat promoveren naar de Eredivisie. Daar heb ik de jongens complimenten voor gegeven, maar we moeten in dit soort wedstrijden de trekker gaan overhalen en niet achter de feiten aanlopen.”

https://youtube.com/watch?v=5Vs61tmksxQ%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Heracles Almelo – Jong AZ 2-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer; Sava Cestic, Justin Hoogma, Ruben Roosken, Thomas Bruns; Lucas Schoofs, Anas Ouahim (78. Elias Sierra), Ismail Azzaoui (63. Lasse Wehmeyer); Nikolai Laursen (63. Sven Sonnenberg), Samuel Armenteros (78. Rigino Cicilia), Emil Hansson.

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Loek Postma, Lewis Schouten (61. Dave Kwakman), Finn Stam; Nick Twisk, Iman Griffith, Zico Buurmeester (46. Damienus Reverson); Mayckel Lahdo (46. Ro-Zangelo Daal), Mexx Meerdink (61. Nick Koster), Ricuenio Kewal (77. Jayden Addai). 

Scoreverloop: 4. Azzaoui 1-0, 90+4. Cicilia 2-0. 
Gele kaarten: Armenteros, Hansson, Bruns (Heracles Almelo), Stam, Postma (Jong AZ). 
Rode kaart: 
Scheidsrechter: Martijn VosSource link