Jong AZ verliest van Jong PSV


Zaanstad- Jong AZ leidde op een ijskoude maandagavond een nipte nederlaag tegen Jong PSV. Ondanks twee doelpunten van Yusuf Barasi werd er met 2-3 verloren op het AFAS Trainingscomplex. Door de nederlaag blijft Jong AZ zevende in de Keuken Kampioen Divisie. 

In de één-na-laatste wedstrijd van het kalenderjaar was Jong PSV de tegenstander voor de ploeg van Maarten Martens. Met onder andere Maxim Dekker in de basis werd er afgetrapt. 

Scheidsrechterwissel
Nadat er in de eerste acht minuten niets noemenswaardigs was gebeurd, moest in de negende minuut het spel worden onderbroken. Scheidsrechter Nick Smit moest het veld met een blessure verlaten. De teams gingen naar binnen en na een korte pauze werd het spel hervat met een nieuwe scheidsrechter. 

Achterstand
Direct na die achterstand kwam Jong PSV op een 0-1 voorsprong. Isaac Babadi tikte van dichtbij binnen na een scherpe voorzet. In de 21e minuut kwam de bezoekende club ook op 0-2. Het was opnieuw Babadi die trefzeker was. De vleugelspeler nam de bal na slordig balverlies over, kwam naar binnen en haalde uit. 

Achtervolging
Jong AZ moest in de achtervolging en had een antwoord paraat. In de 25e minuut tikte Yusuf Barasi van dichtbij binnen voor de 1-2. Slechts enkele minuten later was het Van Brederode die het van afstand probeerde, maar zijn schot ging hoog over. Aan de andere kant toonde Jong PSV wel scherpte voor het doel. Via D’Leanu Arts kwamen de bezoekers op 1-3. 

Barasi
Het team van Maarten Martens stond daarmee weer op een achterstand van twee doelpunten, maar vlak voor rust was het opnieuw Barasi die de achterstand verkleinde. De spits verdiende na een heerlijke actie een penalty en benutte deze vervolgens zelf. Met een 2-3 stand gingen we de rust in. 

Tweede helft
In de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardigs, totdat Barasi zich in de 74e minuut vrij draaide en uithaalde. Zijn inzet ging echter over. Slechts vijf minuten later was het invaller Soulyman Allouch die het met een knappe poging van buiten het strafschopgebied probeerde, maar doelman Niek Schiks strekte zich en hield de bal uit zijn doel. Jong AZ werd sterker en kwam in de 84 minuut tot een enorme kans na prachtig samenspel tussen Allouch en Mexx Meerdink, maar doelman Schiks was wederom alert. 

Slotfase
In de slotfase bleef Jong AZ de drukkende partij. Een pegel van Van Brederode ging echter net naast en ook een spectaculaire hakbal van Meerdink verdween naast het doel. Daarna klonk het laatste eindsignaal. Voor Jong AZ staat er in 2022 nog één wedstrijd op het programma. Aanstaande vrijdag is Jong FC Utrecht de tegenstander. 

Van Brederode: ‘Had erin gemoeten’
“Dit soort wedstrijden zitten er helaas ook wel eens tussen”, vertelde Van Brederode. “Die kans van mij tegen het einde van de wedstrijd had erin gemoeten. Ook daaromheen hadden we nog twee of drie momenten waarin we die derde goal moesten maken. Helaas gingen ook die niet erin en was het wat dat betreft een vervelende avond.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong PSV 2-3 (2-3)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (75. Jurre van Aken), Wouter Goes, Maxim Dekker, Sem Dekkers; Nick Twisk (75. Mexx Meerdink), Fedde de Jong (84. Lewis Schouten), Zico Buurmeester; Iman Griffith (46. Soulyman Allouch), Yusuf Barasi, Myron van Brederode. 

Opstelling Jong PSV: Niek Schiks; D’Leanu Arts, Jenson Seelt (46. Dennis Vos), Livano Comenencia, Fedde Leysen; Mathijs Tielemans, Mohamed Nassoh (88. Tim van den Heuvel), Mohammed Amin Doudah (90+2. Mylian Jimenez); Jason van Duiven (62. August Priske), Simon Colyn, Isaac Babadi (62. Jeremy Antonisse). 

Scoreverloop: 10. Babadi 0-1, 21. Babadi 0-2, 25. Barasi 1-2, 36. Arts 1-3, 45+2. Barasi 2-3 (pen.). 
Gele kaarten: Arts (Jong PSV), Dekkers (Jong AZ). 
Scheidsrechter: Nick Smit (9. Sven Spaan). 
Toeschouwers: 536. 

Source link