Kampioenen! Fortuna Wormerveer jo13-2 kampioen in de hoofdklasse


Tijgers 13-2 flikken het wederom, kampioen in hoofdklasse

Wormerveer- Tal van teams werden dit weekend kampioen. In de onder en bovenbouw. Maar ook bij Fortuna was er een opmerkelijke kampioen. Op de website van Fortuna stond het ingezonden kampioensverslag van de jo13-2 junioren van Fortuna Wormerveer dat afhankelijk was van de concurrent.

Op zaterdag 10 december was het de dag waar we met zijn allen alleen maar konden hopen op een mirakel om een eventueel kampioenschap binnen te kunnen slepen met deze boys, met een gelijke stand tussen een 3-tal teams was natuurlijk alles nog mogelijk, alleen stond FC Purmerend er tot deze ochtend het beste voor qua doelsaldo.

Ons geluk was dat wij zelf pas om 13:45 moesten spelen en onze concurrenten al vroeger op de ochtend en dus was het op dat moment ook met een schuin oog deze uitslagen in de gaten houden. Tot onze grote verbazing was het Purmerend dat niet verder kwam dan een 0-0 tegen FC Volendam en dus konden we vrij simpel afrekenen met deze concurrent, mits we dan zelf wel de 3 punten wisten binnen te slepen.

We waren compleet en mochten op veld A spelen op de grijze koude middag. De wedstrijden die hiervoor op dit veld gespeeld werden waren allen in overwinningen voor Fortuna omgezet, dus alle ingrediënten waren aanwezig om ook onze Tijgers wellicht de 3 punten in de zak te laten steken.

Wij hoefden niet veel tegen de boys te zeggen, ze wilden zelf maar 1 ding en dat was de wedstrijd winnen en dan maar afwachten wat er met ZOB ging gebeuren. Zij moesten nog twee wedstrijden spelen en konden in theorie op doelsaldo Fortuna nog voorbij gaan.

De warming up werd goed gedaan en de mannen stonden direct aan, ballen werden lekker ingespeeld ondanks dit gure koude weer en de spirit was aanwezig om er iets moois van te maken. Nog even snel naar binnen om de puntjes op de i te zetten om vervolgens te gaan knallen voor wellicht wel het kampioenschap.

De eerste 10 minuten waren niet heel goed, maar veel weggeven werd er ook niet en beetje bij beetje gingen de mannen elkaar beter vinden en konden we de druk iets gaan opvoeren.

De keeper van de tegenstander leek niet te kloppen met zijn 1.80 meter aan lengte, maar toch wisten we hem te verschalken met een hoge bal nota bene en de belangrijke voorsprong was in handen van onze tijgers.

Aan het begin van de 2de helft was het voor de vele supporters en begeleiders duidelijk geworden dat ZOB ook 0-0 had gespeeld en dat bood direct perspectief voor onze boys om het kampioenschap veilig te stellen.

Uiteraard hebben we de mannen niets verteld, daar dit de spanning alleen maar zou opvoeren wat onnodig was, daar we eigenlijk niet heel veel van onze tegenstander te vrezen hadden, ze kwamen er soms goed uit, maar echte kansen hebben ze niet gehad de gehele wedstrijd.

Wel leuk om te zien dat de support voor onze boys enorm is en dat de boys goed in de gaten worden gehouden. Het werd steeds drukker langs het veld, vooral aan de tribune kant.

De vele mensen wisten ook dat er iets moois kon gaan gebeuren, deze jonge groep (eigenlijk nog JO 12 spelers) konden het kampioenschap gaan pakken in de hoofdklasse met daarin vele 13-1 teams en dat zou een prestatie van wereld formaat zijn geweest.

Met nog een paar minuten te spelen begon de spanning langzaam op te lopen, niet bij de spelers, want die hadden nog geen idee, maar zeer zeker wel bij de begeleiders van dit team en bij het eindsignaal sprongen deze dan ook in elkaars armen, het onmogelijke is gewoon gebeurd: Fortuna Wormerveer jo13-2 is kampioen van de hoofdklasse en het feest kon worden gevierd.

Bengaals vuur, confetti, slingers, vreugde dansjes, omhelzingen en gezang, alles was aanwezig om dit grootse moment goed te vieren.

Op het veld was er al een heerlijke feestvreugde en daarna ook nog eventjes kort in de kleedkamer met allemaal vrolijke gezichten.

Snel omkleden om de volgende verassing in ontvangst te nemen, een paar heerlijke taarten waren er gebakken en chocomel stond klaar en daar werd dan ook heerlijk van gesmuld door onze kampioenen.

Leuk om te vermelden is dat er in resultaat niets ‘gestolen’ is door onze mannen. Dit seizoen slechts 1x verloren (we weten allemaal hoe helaas) in officiële wedstrijden en dat zegt denk ik genoeg over deze fantastische groep.

Nu genieten van de winterstop met daarin nog wel een paar gezellige zaalvoetbalwedstrijdjes in het vooruitschiet, dus de boys zullen niet stilstaan, maar houden de spirit hoog.Source link