Nipte nederlaag Zaanse Selectie tegen vierdedivisionist HVV Hollandia: “Voor herhaling vatbaar”.


Assendelft- Een bijzonder oefenduel op het complex van vv Assendelft op zondagmiddag 9 juli. Een gelegenheid team met de beste Zaanse voetballers tegen vierdedivisionist HVV Hollandia. Het duel kwam tot stand nadat het oefenduel van Lars Keppel en Hollandia tegen Jong FC Volendam van de baan raakte.

Een telefoontje van Krommenieër Lars Keppel- de nieuwe trainer van hvv Hollandia- naar KFC trainer René Reijinga bleek effectief genoeg om een Zaanse Selectie op de been te krijgen. Samen met zvv Zaandijk trainer Christopher Manuputty werden de beste Zaanse voetballers benaderd. Een representatief team bleek goed opgewassen tegen hvv Hollandia. De ploeg uit Hoorn is al drie weken in training en speelde onlangs in het 711 stadion nog tegen Keukenkampioen divisionist Telstar (6-1).

Tot driemaal toe kwam de Zaanse Selectie afgelopen zondag op voorsprong maar werd in de tweede helft toch verrast. Al hadden de Zaankanters een gelijkspel in de slotfase echter nog moeten veiligstellen. Een kopbal van aanvaller Robin Baartscheer ging ruim naast daar waar hij vrij voor de keeper werd gezet na een fraaie voorzet op maat.

Onder warme omstandigheden scoorde HVV Hollandia in totaal vier maal. Drie doelpunten daarvan vielen door onoplettend verdedigen bij de Zaankanters. De Zaanse selectie speelde voor de gelegenheid in het tenue van FC Zaanstreek en bleek in een prima samenstelling goed opgewassen tegen HVV Hollandia. Lars Keppel vond dat die ploeg zelfs meerdere fases domineerde: “Er zat erg veel voetbal in de ploeg. Laten we eerlijk zijn een gelijkspel had misschien wel een juiste uitslag geweest.” Trainer coach René Reijinga baalde zichtbaar van de onnodige nederlaag. “De jongens waren gebrand om een goed resultaat te halen. Als dat niet lukt en je voetbalt prima mee dan is dat toch teleurstellen. Het had leuk geweest als de drie treffers nog meer waarde hadden gehad. Uitbreiding van dit elftal en een herhaling voor een wedstrijd gaat er zeker komen.”

Foto`s: Peter WoudSource link