OFC houdt sv Spakenburg in bedwang


Spakenburg- Het duel van zaterdag 1 april duel tussen Spakenburg en OFC was het vooral de vraag of sv Spakenburg zich kon opladen voor dit duel. Dinsdag spelen de Spakenburgers in eigen huis tegen PSV met als inzet een finale plaats. Bij de Spakenburgers wilde niemand geblesseerd raken.

Tegen het bescheiden OFC dacht Spakenburg misschien OFC op het juiste moment te treffen maar het knappe punt van OFC vorige week tegen FC Lisse was geen toevalstreffer.

OFC was niet onder de indruk van de ‘blauwen’en voetbalde gemakkelijk mee. Aan de rand van het IJsselmeer kreeg het een vroege voorsprong in de schoot geworpen. OFC speler Ayoub Haddad frommelde de 0-1 binnen, nadat de nonchalant verdedigende thuisploeg een vrije trap van Demio Walberg niet weg wist te werken. sv Spakenburg bleek zaterdagmiddag niet te kunnen imponeren .

In de tweede helft liet de stuntploeg zien dat ze toch over kwaliteit beschikken. Koos Werkman kopte uit een corner al vrij vroeg de gelijkmaker binnen. Erger bleef OFC bespaard want doelman Ischa Bouwman wist direct na de 1-1 met een knappe reactie een strafschop van Spakenburg-aanvoerder Floris van der Linden te keren. Ook smaakmaker Vince Gino Dekker kon daarna de OFC goalie niet meer passeren.

Veel verder kwam OFC niet met het behaalde punt. De ploeg staat nog steeds stijf onderaan en het lijkt erop alleen Jong FC Volendam nog te kunnen inhalen.

voetbal 2e divisie, zaterdag 1 september 2023

Spakenburg- OFC 1-1

9. Haddad 0-1, 51. Werkman 1-1.

sv Spakenburg: Damen; Verhagen, Artien (83. Van de Beek), Werkman, Green; Van Lopik (46. Van Diermen), Wesdorp, Vink; De Ruiter (46. Dekker), Van der Linden, Admiraal (78. Eindhoven).

OFC: Bouwman; Prijor, Wijdenbosch, Van den Heuvel, Frimpong; Van der Linde, Burger (88. Burgman), Walberg (78. Bare); Haddad (78. Amakodo), Belarbi (67. Springer), Reclaoui (67. Veerman).Source link