Ook de FEBO ZaanstadCup gaat door: voetbalfeest op 6, 7, 8 en 9 juli

Zaanstad- Door alle corona maatregelen was het lang onzeker of er dit seizoen überhaupt nog wedstrijden tussen verschillende clubs gespeeld konden worden. Aangezien de FEBO Zaanstad Cup 2021 pas voor de maand juli geprogrammeerd stond, konden we als organisatie de beslissing over het doorgaan van het toernooi steeds voor zich uit schuiven. Dat geduld lijkt nu beloond te worden want na de versnelde versoepelingen vanaf vandaag en het contact met het RIVM, is besloten dat de FEBO Zaanstad Cup 2021 door zal gaan.
De organisator SportsGen zal altijd de adviezen van de rijksoverheid en het RIVM met de dan nog geldende maatregelen. Alleen als de besmettingen en de druk in de ziekenhuizen toch weer toenemen en de maatregelen weer verscherpt worden (wat tegen de verwachting in is) dan zijn we toch genoodzaakt om de 1e editie van het toernooi door te schuiven naar volgend seizoen. Belangrijkste voorwaarde was en is dat er publiek aanwezig mag zijn bij het toernooi. De gedachte achter de FEBO Zaanstad Cup is dat het toernooi een Zaans Voetbalfeest moet worden en dat kan niet zonder alle sponsors, partners en andere voetballiefhebbers. Nu de verwachting is dat de corona situatie alleen nog maar verder zal verbeteren en (onder eerder genoemde voorwaarden) toestemming hebben gekregen om toeschouwers tijdens het toernooi te mogen ontvangen, kunnen we eindelijk zeggen dat het toernooi doorgaat.
Zaterdag namiddag is het wedstrijdschema en alle sponsors en partners die de FEBO Zaanstad Cup mogelijk maken naar de deelnemende teams gemailt. Er doen maar liefst 20 mannen- en 10 vrouwenteams mee. Dat zijn zo goed als alle Zaanse selectieteams. Alle wedstrijden duren 2x 20 minuten met 5 minuten pauze. Bij de mannen volgt nog een halve finale tussen de 4 poulewinnaars. De deelnemende ploegen zijn bij de heren: Fortuna Wormerveer, WSV`30, SPorting Krommenie, cvv Blauw Wit W, rkvv Saenden, SVA, vv Assendelft, vvv Westzaan, vv Jisp,  vv Knollendam, KFC, zvv Zaandijk, FC Zaandam, zvv Zaanlandia, OFC, sc Hercules Zaandam, Rood Wit Zaanstad, F.C. Zaanstreek en RCZ.
Bij de vrouwen zijn dat: Wsv`30, KFC, zvv Zaandijk, sc Hercules Zaandam, SVA, rkvv Saenden, cvv Blauw Wit W, Rood Wit Zaanstad, KFC (zat) en Telstar.
De loting met leuke omlijsting voor de FEBO Zaanstad Cup vindt plaats op donderdag 1 juli a.s. om 19.30 uur bij WSV’30. Hiervoor volgt nog verdere informatie maar deze datum kunnen die Zaanse voetballiefhebbers alvast noteren. Op 6, 7, 8 en 9 juli worden dan de poulewedstrijden gespeeld en op zaterdag 10 juli volgt dan de grote finale dag, waarop alle deelnemers in actie zullen komen.
In de komende weken zal nog het nodige overleg gevoerd gaan worden met gastclub WSV’30 over hoe iedereen straks tijdens de FEBO Zaanstad Cup zich veilig aan de corona maatregelen kan houden, maar evengoed optimaal kan genieten van het Zaanse voetbaltoetje. De organisatie is er in ieder geval van overtuigd dat het samenkomen van de voetballers en voetballiefhebbers uiteindelijk een waar voetbalfeest zal gaan opleveren, precies waar de FEBO Zaanstad Cup voor bedoeld is.