Ook op het AFAS trainingscomplex Zaanstad rolt de bal weer: Oefenresultaten AZ Jeugd

Zaanstad- Maar liefst 33 weken moest de AZ Jeugd erop wachten en zaterdag mocht het eindelijk weer: het spelen van wedstrijden. Zes teams namen het op tegen FC Utrecht, Onder 18 trof PSV en Onder 11 debuteerde voor de club met een royale zege.

PSV – AZ Onder 18 0-1
AZ Onder 18 speelde tegen PSV drie blokken van twintig minuten. Het eerste eindigde doelpuntloos, waarna Myron van Brederode in het tweede blokje toesloeg: 0-1. Dat bleek ook de enige treffer, waardoor de ploeg van trainer Jan Sierksma in de lichtstad een nipte zege boekte.
FC Utrecht – AZ Onder 17 4-0
AZ Onder 17 liep in de Domstad tegen een zeperd aan. De ploeg ging ruim onderuit tegen FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 4-0.
AZ Onder 16 – FC Utrecht 2-2
Julian Oerip behoedde AZ Onder 16 voor een oefennederlaag. Tegen FC Utrecht schoot hij twee vrije trappen tegen de touwen. Met zijn treffers poetste Oerip op het AFAS Trainingscomplex twee keer een achterstand weg.
AZ Onder 15 – FC Utrecht 3-3
AZ Onder 15 en FC Utrecht hielden elkaar in een vermakelijk duel in evenwicht. Iain de Jongh opende al vroeg de score op aangeven van Nassim El Harmouz. Laatstgenoemd gaf ook de assist op de 2-2 van Mees Adrichem, die op zijn beurt weer Hessel de Wit bediende bij de 3-3. Dat was ook de eindstand in Zaanstad.
FC Utrecht – AZ Onder 14 3-3
Ook AZ Onder 14 speelde doelpuntrijk gelijk op Sportcomplex Zoudenbalch. Nadat FC Utrecht de score opende, repareerde Nuur Mohamed Achmed uit een assist van Gijs Groot razendsnel de achterstand. De thuisploeg nam opnieuw de leiding, maar AZ knokte zich weer terug door treffers van Adam Ouaziz (penalty) en Steven van Engers (op aangeven van Quincy Lede). Vlak voor tijd werd het echter toch nog 3-3.
AZ Onder 13 – FC Utrecht 2-6
Mede door een zwakke start leed AZ Onder 13 een forse nederlaag. FC Utrecht leidde binnen vier minuten al met 0-2 en kwam na een halfuur zelfs op 0-3. AZ wist de marge hierna alleen nog tijdelijk terug te brengen naar twee doelpunten. Sem op den Kelder maakte, op aangeven van Anton Agafonov en Noah Meijer, de Alkmaarse goals.
AZ Onder 12 – FC Utrecht 20-4
AZ Onder 12 legde een royale hoeveelheid spelplezier op de mat tegen en versloeg FC Utrecht overtuigend. De Domstedelingen werden op het AFAS Trainingscomplex met 20-4 verslagen. Nieuwkomers Jesse van Ruler, Henk Schuit, Kai Ng en Mohammad Hamid Abutalib maakten zo in stijl hun debuut voor de club.
AZ Onder 11 – AVV Zeeburgia 20-8
Het nieuwe AZ Onder 11 speelde zijn eerste wedstrijd voor de club. Dat resulteerde direct in een waar doelpuntenfestijn, want de jonge Alkmaarders wonnen met ruime cijfers van Zeeburgia. Het Twin Games-duel eindigde in 20-8, waarna door de jonge debutanten een uitbundig feestje werd gevierd.
Foto’s: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch