Piepjong Jong AZ verliest in Kerkrade


Kerkrade- Het is een piepjong Jong AZ maandagavond niet gelukt Roda JC te verslaan. De ploeg van trainer Maarten Martens ging in het Parkstad Limburg Stadion met 2-0 onderuit. Wilmer Olofsson maakte als basisklant zijn profdebuut. Na de pauze was ook voor Anthony Smits, Nelson Egah, Ilias Splinter en Jereno van Gom een entree in het betaald voetbal weggelegd. 

De Alkmaarse beloften stonden in de openingsfase onder druk en zagen Roda JC tot kansen komen. Zo kwam de ploeg na een paar minuten al twee keer goed weg. Eerst was het Xander Lambrix die – onbedoeld – gevaarlijk was. De verdediger maakte een counteraanval van Jong AZ onschadelijk door de bal weg te schieten. Vervolgens werd het leer meegenomen door de wind en waaide het bijna achter Daniël Deen in het Jong AZ-doel.

Halve omhaal
Niet veel later trof Nils Röseler tweemaal de lat. Eerst kreeg de Roda-aanvoerder zijn hoofd tegen een vrije trap, waarna hij ruim een kwartier later met een halve omhaal hetzelfde resultaat had. Tussendoor was ook Romano Postema namens de thuisploeg nog gevaarlijk. Deen tikte zijn schot uit de hoek.  

Doelpunt Roda
Op slag van rust nam Roda de leiding. Vanaf de rechterflank kwam een teruggetrokken voorzet bij Postema, die vervolgens raak schoot: 1-0. 

Beter voor de dag
Jong AZ kwam in de tweede helft beter voor de dag. De ploeg zocht meer de weg naar voren en was gevaarlijk met kansen voor Damienus Reverson (over), Job Kalisvaart (redding keeper) en Iman Griffith (naast via Roda-been). 

Wippertje
In de slotfase kreeg Jong AZ – dat toen met vijf debutanten binnen de lijnen stond (Olofsson, Smits, Egah, Splinter en Van Gom) – nog twee goede kansen. Zo kwam Egah net te kort bij een voorzet van Smits en kwam een wippertje van laatstgenoemde op het lichaam van doelman Nicolas. In de negentigste minuut zorgde invaller Bryan Limbombe namens Roda voor de beslissing. Hij omspeelde Deen en maakte er 2-0 van. 

Egah: ‘Aan anderen om op te staan’
“Ik hoorde gisteren dat ik vanavond bij de selectie zou zitten”, vertelt Egah, één van de vijf debutanten. “Het werd mij meteen al duidelijk dat ik mijn debuut zou kunnen maken en ik ben blij dat het is gebeurd. Door de Youth League woensdag misten we wat spelers, dus dan is het aan anderen om op te staan. We hebben ons best gedaan en alles gegeven, maar het resultaat was helaas niet wat we wilden. Zelf kreeg ik in de 66e minuut de kans. Ik heb mezelf nog niet helemaal kunnen laten zien, maar ik hoop dat ik daar binnenkort meer minuten voor krijg.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Roda JC – Jong AZ 2-0 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Roda JC: Moritz Nicolas; Guus Joppen, Nils Röseler, Xander Lambrix; Jamil Takidine (79. Phil Sieben), Niek Vossebelt (62. Lennard Hartjes), Jesse Schuurman, Sami Ouaissa (79. Lennerd Daneels), Terence Douglas (62. Teun Bijleveld); Romano Postema (48. Bryan Limbombe), Dylan Vente.

Opstelling Jong AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken (75. Ilias Splinter), Loek Postma, Wilmer Olofsson, Job Kalisvaart (83. Jereno van Gom); Nick Twisk, Damienus Reverson, Iman Griffith; Ricuenio Kewal (46. Jayen Gerold), Nick Koster (66. Nelson Egah), Ro-Zangelo Daal (46. Anthony Smits). 

Scoreverloop: 43. Postema 1-0, 90. Limbombe 2-0. 
Gele kaarten: Vossebelt, Lambrix (Roda JC), Kalisvaart (Jong AZ). 
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Luuk Timmer.Source link