RODA JC met Zaankanter Koen Bucker op weg naar periodetitel


Zaanstad – Nieuws uit het Limburgse (voetbal)land met een Zaans tintje. Voor doelman Koen Bucker, 27 jaar, geboren en getogen in Wormer, is het zijn eerste periodetitel in het betaalde voetbal. Zijn werkgever Roda JC Kerkrade heeft onlangs de eerste periodetitel gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie.

Koen Bucker
Koen Bucker (Foto: Roda JC PR)

De ogenschijnlijk eeuwige eredivisieclub, voluit Sportvereniging Roda Juliana Combinatie Kerkrade geheten, heeft na de degradatie uit het voetbalwalhalla nu weer zicht op een prettigere toekomst. Zaankanter Bucker is dit seizoen eerste doelman nadat hij via WSV’30, Jong AZ en Heracles (19 wedstrijden in Eredivisie) in de zomer overstapte naar Roda JC. In Kerkrade tekende hij een tweejarig contract met een optie voor nog een jaar bij Roda JC.

Niet meer in te halen

Dat het hem goed bevalt moge duidelijk zijn. De periodetitel kwam tot stand door zelf niet te spelen. Omdat concurrent VVV haar wedstrijd met 0-4 ontluisterend verloor van Helmond Sport waren de Kerkradenaren met nog een speelronde te gaan niet meer in te halen. “Die winst van de eerste periode is voor Roda JC een beloning van een sterke seizoenstart. We hebben zes van de acht gespeelde wedstrijden gewonnen, speelden één keer gelijk en alleen Jong FC Utrecht was ons de baas.”

De selectie was afhankelijk van de berichtgeving over het verloop bij VVV. “Via de app en andere kanalen was het bij de 0-4 tussenstand wel zeker dat we de titel gingen pakken” vertelt Bucker daags na de prestatie. “Nu moeten we gewoon doorpakken.” Na enig aandringen wil hij toegeven dat de Top 2 een prima doel is. De kampioen en nummer 2 van de Eerste divisie promoveren immers direct naar de Eredivisie.

Nul houden

Bucker draait opvallend goed. Want in de acht wedstrijden wist hij vier keer de nul te houden. “Zelf hoopte ik op twee meer, maar dit is ook niet slecht.”
Door de sportieve prestaties begint de belangstelling in Kerkrade te groeien. “We zijn gestart met gemiddeld 6.000 toeschouwers, maar ondertussen zijn dat er al 9.000 en dat aantal groeit gestaag. De goede reeks is daar mede de aanleiding voor. En onze ambitie is natuurlijk zo hoog mogelijk te eindigen. De Play Offs hebben we al bereikt, maar het kan nog beter.”

Bronzen schild

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie kreeg vrijdag j.l. het bronzen schild uitgereikt rondom de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Door de periodewinst is Roda JC zeker van deelname aan de play-offs aan het eind van het seizoen. Daarnaast krijgt de Kerkraadse club 80.000 euro overgemaakt als premie voor de periodewinst. 

De wedstrijd tegen de aanstormende talenten van AZ wist Roda JC zonder veel problemen te winnen van Jong AZ. In Kerkrade werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Bas Sibum. Dat de vijfde ‘clean sheet’ voor Bucker werd weggeschoten kwam doordat Jong AZ uit een spaarzame mogelijkheid op 2-1 wist komen. Een vrije trap van Lewis Schouten ging laag over de grond en onhoudbaar voor de Zaankanter binnen.Source link