'The Terminator' Robert Molenaar nieuwe trainer van Jong NAC

Zaanstad- Zaankanter Robert Molenaar gaat weer aan de slag als voetbaltrainer. De voormalig jeugdvoetballer van Zilvermeeuwen en AZ ,  tekende recent een contract voor een jaar als coach van Jong NAC. In Breda werkt hij weer samen met Edwin De Graaf met wie hij bij zijn laatste werkgever RBC, als voetballer nog samen speelde. Molenaar heeft daarmee de ambitie als hoofdtrainer nog zeker niet opgegeven en is blij dat hij in de buurt van zijn woonplaats “in de luwte”aan de slag kan gaan.

De huidige trainer Rob Penders had Jong NAC dit seizoen onder zijn hoede en vertrekt naar FC Eindhoven. Dat bleek een kans voor Robert Molenaar die gewoon weer op het veld wil staan.  Bij NAC was het onrustig nadat het op de laatste play off wedstrijd nipt niet wist te promoveren naar de eredivisie. In de beslissingswedstrijd tegen NEC trokken de Bredanaars aan het kortste eind. Dat was voor fans aanleiding trainer Maurice Steijn te bedreigen. Dat was voor hem aanleiding om per direct ontslag te nemen.

Robert Molenaar, geboren op 27 februari 1969in Zaandam is een Nederlands voormalig profvoetballer en huidig voetbaltrainer. Hij speelde als verdediger voor FC VolendamLeeds UnitedBradford City en RBC Roosendaal. Molenaar begon bij ZVV Zilvermeeuwen en speelde één jaar in de jeugd bij AZ. Hij keerde terug bij De Zilvermeeuwen en speelde daar in het eerste elftal. Hij haalde het Nederlands amateurelftal en werd aangetrokken door FC Volendam.
Hij is gecontracteerd bij Leeds United door de toenmalige manager George Graham. Hij ging over van FC Volendam voor 1 miljoen Britse ponden (wat nu overeenkomt met ongeveer 1,3 miljoen euro). Dit gebeurde in januari 1997 voor de versterking van de verdediging bij Leeds United. Aan het eind van het seizoen 1996/97 werd hij vaste basisspeler. In het seizoen 1997/98 werd hij niet meer opgesteld en alleen nog als wissel ingezet voor halve wedstrijden. In het seizoen 1998/99 werd hij verkozen boven David Wetherall en werd hij weer ingezet als basisspeler. Dit veranderde door een opstootje met Nicolas Anelka die op dat moment speelde voor Arsenal. Daarna werd hij geplaagd door een blessure aan zijn gewrichtsband. Hij herstelde weer in 2000, maar maakte geen indruk meer en werd mede daardoor in de zomer van 2001 verkocht aan Bradford City. Hier moest hij helpen om degradatie te voorkomen. Hij bleef daar tot 2003. Zijn contract werd niet verlengd en RBC Roosendaal nam hem over. Hij is vader van drie kinderen en komt nog geregeld bij zijn familie in de Zaanstreek.
Bij Leeds kreeg hij zijn bijnaam The Terminator van de fans vanwege zijn forse lichaam en zijn lengte. Molenaar werd jeugdtrainer bij AZ en trainde in het seizoen 2011/12 de A1. In het seizoen 2010/11 liep hij stage bij SBV Excelsior onder Alex Pastoor. Vanaf medio 2012 was hij assistent van Pastoor bij N.E.C. Nadat Pastoor in augustus 2013 ontslagen werd, vertrok Molenaar enkele dagen later bij N.E.C. In het seizoen 2014/15 trainde hij RKSV Halsteren. Vanaf het seizoen 2015/16 werd Molenaar hoofdtrainer van FC Volendam. In zijn eerste seizoen haalde Molenaar met de Volendammers de nacompetitie. Op 22 maart 2017 maakte hij bekend aan het einde van het seizoen 2016/17 te vertrekken bij de club uit het palingdorp. Op 24 april 2017 werd hij ontslagen. In juni 2017 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade. Hij tekende een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen. Op 19 maart 2019 werd Molenaar ontslagen bij Roda JC. Op 18 juni 2019 werd bekend gemaakt dat Robert Molenaar de nieuwe trainer zou worden bij Almere City. Daar tekende hij voor twee seizoenen. Hier werd hij tijdens zijn eerste seizoen voortijdig ontslagen. Nu gaat hij zijn geluk beproeven bij Jong NAC in Breda.
Foto onderschrift: Robert Molenaar links onder als speler van RBC Roosendaal in het seizoen 2003-2004:
Op de foto: Maikel Aerts, Marcel Cas, Björn Daelemans, Melvin Fleur, Edwin de Graaf, Eric Hellemons, Damiën Hertog, Danny Hesp, Pius Ikedia, Sidney Lammens, Ramon Luyten, Peter Maseland, Robert Molenaar, Pablo Niño, Azubuike Oliseh, Esad Razic, Ode Thompson, Tininho, Juan Viedma Schenkhuizen, Carlos van Wanrooy en Sammy Youssouf.