Trainer coach Jan Anwar verlaat Sporting Krommenie: “Toe aan nieuwe uitdaging”


Ambitieuze voetbaltrainer met Ajax verleden besluit toch niet in te gaan op “aanbieding”.

Krommenie- De 45 jarige Jan Anwar uit Krommenie verlaat Sporting Krommenie na drie seizoenen. De van origine Amsterdammer is dit seizoen trainer coach van het tweede elftal. Daarvoor deed hij de jo15. Hij had een aanbieding op zak voor het volgende seizoen maar heeft besloten toch  eens verder te kijken.

Hij groeide op in Amsterdam-Oost, om precies te zijn in de wijk Amsteldorp, onder de rook van het oude Ajax stadion de Meer. Daar speelde hij van zijn 14e tot zijn 16e na te zijn opgevallen bij in instuif. Hij speelde daar met jongens als Quincy van Ommeren, Tony Braspenning maar raakte geblesseerd. Hij vertrok naar sc Buitenveldert waar hij in de A1 speelde. Daar stroomde hij door en speelde in de selectie onder Peter van der Rijt. Later ging hij naar de Beursbengels waar hij in de zaterdag hoofdklasse speelde om vervolgens af te bouwen bij Sporting Almere. Verder dan het AT5 sterrenteam van Ton Ojers kwam de ICT concultant niet en daaropvolgend besloot hij zijn heil te zoeken in het trainerschap.

Zijn eerste stappen in het trainersvak zette hij bij Sporting Almere maar ook bij Onze Gezellen in Haarlem heeft hij in de beginfase veel plezier beleefd en veel geleerd in het jeugdvoetbal.

In Krommenie maakte hij de spelers van het 2e elftal donderdag avond bekend dat zijn toekomst elders ligt en dat het voor hem tijd is om een volgende stap te maken. Volgend seizoen hoopt Anwar de TC1 te volgen en met de nodige ervaring op zak is het verstandig een vervolgstap te zetten.

In Krommenie is besloten dat er naast de zaterdag en zondag 1 elftallen een -onder 23 team zal komen. Daarvoor is donderdag avond Mo Kusadassi gepresenteerd. Twee jaar geleden moest de stekker er noodgedwongen uitgehaald worden maar in Krommenie was de wens dit team- als tussenstation voor jonge spelers- dit idee te realiseren. En dat zal in het seizoen 2022/2023 geschieden voor Sporting Krommenie.Source link