Uitslagen AZ jeugdopleiding zaterdag 15 oktober


Zaanstad- Met de herfstvakantie voor de deur werkten twee AZ Jeugd-teams nog competitieduels af. AZ Onder 15 speelde op De Toekomst de derby tegen Ajax, terwijl de Onder 13-selectie afreisde naar Friesland voor een treffen met sc Heerenveen. 

Ajax – AZ Onder 15 1-1 (1-0)
AZ Onder 15 heeft in de uitwedstrijd tegen Ajax een welverdiend punt gepakt. De ontmoeting op Sportcomplex De Toekomst in Duivendrecht eindigde in 1-1.

In de eerste helft had AZ zo nu en dan een kans en was aanvoerder Rayan Zekri het dichtst bij. Een schot van de aanvaller vloog maar net over het doel van de Amsterdammers. Ajax was dominanter en kwam in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. 

In de tweede helft nam AZ het heft stevig in handen en dat had een snelle gelijkmaker tot gevolg. In de zevende minuut na rust werd het 1-1 via Mahamed Ahmed. AZ had in de tweede helft meer kansen via onder anderen Derryl Hupsel en Mahamed Ahmed. Het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel.

“Als je de hele wedstrijd bekijkt, dan was de eerste helft voor Ajax en de tweede helft voor ons”, stelt trainer Nick van der Velden. “We waren na de rust echt goed bezig. We voetbalden zoals we dat graag willen, speelden goed tussen de linies door en verdienden het eigenlijk om nog een goal te maken. De 1-1 is gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag.”

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Fadil Alimi, Quincy Lede, Calvin Carrilho, Jaden Walden; Yordi van der Velde, Onne de Flart, Adam Ouaziz; Gijs Groot (58. Derryl Hupsel), Nuur Mahamed Ahmed, Rayan Zekri.

Scoreverloop: 40. Ajax 1-0, 47. Mahamed Ahmed 1-1.


sc Heerenveen – AZ Onder 13 1-6 (0-1)
Op bezoek bij sc Heerenveen maakte AZ Onder 13 zaterdag na rust het verschil. De ploeg van trainer Sander Veraart stond halverwege met 0-1 voor, maar scoorde na rust nog vijf keer: 1-6.

Op sportpark Skoatterwâld zorgde Abutalib Hamid Mohammad in de zeventiende minuut voor de openingstreffer. Dat bleek de opmaat voor een ruime zege. In de 45e minuut verdubbelde Merijn van Dijk – op aangeven van Mawulom Gota-Toudji – de marge. De aangever zorgde zelf voor de 0-3. Daarbij werd hij geassisteerd door Charly van Oosterhout.

Twee kort opeenvolgende goals zorgden vervolgens voor de beslissing. In de 61e en 62e minuut scoorden Joey Plat en Hamid Mohammad de 0-4 en 0-5. De Friezen deden vervolgens iets terug, maar het slotakkoord was voor AZ. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo bracht Hamid Mohammad in stelling, die daarmee de eindstand op 1-6 bepaalde. 

Opstelling AZ: Jaycen Luca Duijker (55. Brad Nederlof); Nick Perez Mutsaers (65. Jesse van Ruler), Henk Schuit (55. Christian Simunovic), Joey Plat, Jeano Vos (55. Kai Ng); Jim Jansen (23. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo), Senna van Elst (55. Thijs Schoen), Charly van Oosterhout (49. Dinar Ait Errami); Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 17. Hamid Mohammad 0-1, 45. Van Dijk 0-2, 48. Gota-Toudji 0-3, 61. Plat 0-4, 62. Hamid Mohammad 0-5, 65. sc Heerenveen 1-5, 70. Hamid Mohammad 1-6.

Foto: Renate Plat

Source link