Vorig seizoen gedegradeerde ploegen in eerste speelronde tegenover elkaar: Sporting Krommenie (zat) niet opgewassen tegen cvv Wieringermeer


Krommenie- Ze degradeerden beide uit de zaterdag 4e klasse naar de zaterdag 5e klasse. Na de verzwaarde promotie degradatie regelingen waren vorig seizoen de zaterdagploegen van Sporting Krommenie en cvv Wieringermeer de pineut.

Zaterdag openden beide ploegen tegen elkaar in de zaterdag 5e klasse -A. Ook hierin weer een aantal sterke ploegen met onder andere het van de zondag naar de zaterdag overgestapte vvv Westzaan, Alcmaria Victrix, RCZ, Alcmaria Victrix en cvv Wieringermeer die als een van de favorieten worden bestempeld.

De bezoekende ploeg uit Wieringermeer had zaterdag middag 23 september 2023 weinig te duchten van Sporting Krommenie. De Krommenieërs speelden mee in de beker maar had daar weinig in te brengen tegen ZCFC, Jong Hercules en Zwanenburg. Het vizier moest dan ook snel worden gericht op de opening van de competitie. Daarin kregen de Krommenieërs direct de deksel op de neus tegen het aanvallend sterkere cvv Wieringermeer. De schade kon beperkt gehouden worden tot 1-5.

Foto`s: voetbalinzaanstad.nlSource link