Vrije trap Vitesse`22 in 88e minuut funest voor Fortuna W.


Castricum- Onder zomerse omstandigheden werd er om 14.02 uur door de eerste klasse ploegen Vitesse’22 en Fortuna W afgetrapt op Castricumse grasland van Vitesse’22. Vorig weekend moesten de Wormerveerders genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Kolping Boys.

De ploeg van trainer Arjan de Zeeuw van de thuisploeg moest op jacht naar haar eerst punt(en) en en verloor vorig weekend in Amsterdam van AGB. Fortuna W. speelde met als inzet haar eerste winstpartij. Waar het heel lang uit leek te draaien op een remise was een vrije trap in de 88e minuut ten faveure van de gastheer de directe aanleiding van de nederlaag voor Fortuna Wormerveer.

Het begin oogde wat rommelig en wist Vitesse’22 meteen druk te zetten. Justin moest al vlot gestrekt gaan. Na de eerste schermutselingen poogde Fortuna de bakens te verzetten en dat leek te lukken. Beide teams ontliepen elkaar weinig. Fysiek waren de Castricummers in het voordeel, maar qua spel was het Fortuna W.

Na een kwartier spelen waren de keepers nog niet echt getest en was het een middenveld wedstrijd. Spelend op puur natuur gras merkt Fortuna dat het gewenste snelle combinatie spel lastig is. 

Dat het na 25 minuten nog altijd 0-0 staat verraste niemand. Vitesse krijgt weliswaar iets meer kansen maar echt gevaar komt daar niet uit voort. Pas in de 33e minuut is het Ivan die een eerste schot afvuurt op de Vitesse’22-goalie. Aan de andere kant moet Justin redden na een afstandsschot van Vitesse. In de slotfase loopt Chardell tegen een gele kaart op en moet Justin andermaal optreden.

De passing aan Fortuna kant is te onnauwkeurig en het tempo iets te laag. Daardoor heeft Vitesse’22 het niet moeilijk om de nul te houden. In de tweede helft komen Sam Scholting en Sam Emmerig binnen de lijnen voor Bafode en Dani. De start is aanzienlijk beter dan in het eerste bedrijf. Een echte doorbraak wil nog niet ontstaan.

Met Sam in de spits is er wel meer dreiging, maar komt de bal nog te weinig in zijn buurt. Het spel golft op en neer en een echte winnaar is nog niet waarneembaar. 

Na zo’n 70 minuten is de stand nog altijd 0-0. Doelpunten zijn schaars en daar om wisselt Fortuna. Duncan gaat eraf en Giovanni erin. In die fase komt de laatste pass bij Fortuna W steeds niet lekker aan en dat is toch het laatste stukje van de puzzel. Dan lijkt zo’n vijf minuten voor tijd de 0-1 te vallen, maar het schot van Sam Scholting eindigt in het zijnet.

Optisch gezien lijkt Fortuna W 86 minuten spelen iets meer lucht te hebben. Dan wordt er in de ogen van de arbiter – na aanvankelijk voordeel te hebben gegeven – een overtreding begaan op d hoek van het 16 meter gebied. De vrije trap voor Vitesse’22 op een linke plek pakt verkeerd uit en kijken we tegen een 1-0 achterstand aan in de 88e minuut. De vrije bal gaat met een stuit achter Justin

Fortuna recht de ruggen en trekt ten aanval. Een vrije trap voor Fortuna bij de zijlijn leidt nog tot een corner, maar de keeper van Vitesse plukt de bal uit de lucht weg en valt daarna ongelukkig met zijn hoofd tegen de paal. Daardoor wordt het spel even stilgelegd, maar gelukkig staat hij weer op en kan verder. Dat Vitesse nog een keer geel krijgt voor wegtrappen van de bal is voor de statistiek. De wedstrijd eindigt met een ongelukkige 1-0 nederlaag waardoor de Wormerveerders hun wonden moeten likken. In de wetenschap dat volgende week het sterk geachte AGB van trainer Imday Ilguy in Wormerveer op bezoek komt. De Amsterdammers openden met een 3-1 zege op Vitesse`22 en won afgelopen zaterdag in Zuid Oost Beemster met 1-2 van ZOB. 

De uitslagen:
Schermafbeelding_2023-10-01_om_17.14.26.png

Die onderstaande stand als gevolg krijgt:
Schermafbeelding_2023-10-01_om_17.14.40.png

Met onderstaand programma in het vooruitzicht:
Schermafbeelding_2023-10-01_om_17.14.59.pngSource link