vv Assendelft en KFC vrouwen winnen FEBO Zaanstad Cup 2021

Wormer- Dat de 2021 editie van de FEBO Zaanstad Cup naar meer smaakt zal niemand betwisten. Tijdens de slotdag van het toernooi kon het talrijk publiek genieten van veel interessante partijen. Zowel de dames- als de herenfinale gaven dit toernooi het slot dat het verdiende. De dames van KFC (zon) en de heren van vv Assendelft namen de winnaarscup met veel plezier in ontvangst.
De halve finales bij de heren in de ochtenduren boden al een mooi zicht op hetgeen er later die dag zou volgen. Assendelft troefde SVA af waar Fortuna Wormerveer Zaterdag dat met WSV’ 30 deed.
Bijna alle selecties bij de heren en vrouwen namen deel aan deze editie, dat door het inmiddels Wormerse SportsGen werd opgezet. Het fraaie sportcomplex van WSV’30 vormde een prima locatie.
Bij de heren ging de eindzege na een zware strijd naar vv Assendelft. In de finale bleken de Asseldelvers veel moeite te hebben met Fortuna Wormerveer. De zwartwitten keken al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Doelpuntenmaker Gianluca Locatelli. Uiteindelijk maakte Rick Neele (tweemaal) en Sven Talsma het verschil en eindigde de heren finale in een 3-1 zege voor de zondag eerste klasser.
Bij de vrouwen was er sprake van een uiterst spannende finale. Na de reguliere speeltijd stond er voor KFC (zon) en haar mede finalist WSV’30 een gelijke stand op het scorebord. Strafschoppen moesten er aan te pas komen om een winnaar te bepalen. KFC dat deed als beste. Daarmee zijn zij ook meteen het eerste vrouwenteam dat ooit de Zaanstad Cup wist te winnen
Ed Kuijper sprak namens de organisator SportsGen sportmarketing van een zeer geslaagd toernooi en bedankte daarbij nog gastheer WSV’30 Wormer, alle vrijwilligers en alle scheidsrechters.
Ook van de zijde van gastheer WSV’30 klonken positieve geluiden. Ondanks alle beperkingen en aanpassingen op de laatste dag kan de club terugkijken op een prima gastheerschap. Enige minpunt aldus prees Nico Kramer de overlast die de Wormer jongeren vrijdagavond gaven. Zij lieten zich van een totaal verkeerde kant zien in en rond het clubgebouw.
Bron: RTVZaanstreek