Wennen en in het ritme komen op het Groote Koogsche voorbereidingtoernooi: KFC en SVA zondagmiddag in finale.


Koog aan de Zaan- Het is inmiddels een traditie geworden, het Groote Koogsche toernooi bij KFC. Voor de derde keer werd dit toernooi georganiseerd en vrijdag avond 18 augustus werd er afgetrapt om het voorbereidingstoernooi in Koog aan de Zaan.

Tal van ploegen waren nog niet op volle oorlogssterkte en moesten spelers missen door vakanties of het feit dat ze nog moeten missen doordat er nog niet is getraind. Ieder jaar een veelvoorkomend euvel maar desalniettemin was het een leuke avond met volop publieke belangstelling. Een plek op de parkeerplaats achter het hoofdveld of bij het station was er niet meer te vinden. Vele toeschouwers kwamen op de fiets en genoten van een lekker drankje op het gezellige terras aan het hoofdveld.

KFC en SVA waren die ploegen die het meest compleet waren en staan zondag dan ook in de finale. KFC won het openingsduel tegen het vernieuwde WSV 1930 van Arjan Zwaan met 5-0 en won de overige duels van vv Assendelft (1-0) en vvv Westzaan (1-0). SVA bereikte de finale ten koste van sc Hercules Zaandam, Sporting Krommenie en zvv Zaandijk.

Uitslagen vrijdag 18 augustus 2023:

KFC-vvv Westzaan

vv Assendelft- WSV 1930

Sporting Krommenie- zvv Zaandijk

KFC- WSV 1930

SVA- sc Hercules Zaandam

vvv Westzaan- vv Assendelft

Sporting Krommenie- sc Hercules Zaandam

zvv Zaandijk- SVA

WSV 1930- vvv Westzaan

KFC- vv Assendelft

SVA- Sporting Krommenie

sc Hercules Zaandam- zvv Zaandijk

Foto`s: voetbalinzaanstad.nlSource link