Zaalvoetbalderby Zaanstad tegen Zaanstreek pakt goed uit voor Zaanstad: “Rooien” klimmen naar 2e plek


Zaanstad- De zaalvoetbalderby tussen FC Zaanstad 1 tegen FC Zaanstreek 1 in de Zaandamse sporthal De Tref is geëindigd in een 6-2 zege voor de nieuwe nummer 2 van de hoofdklasse. Beide ploegen spelen hun thuisduels in de sporthal die binnen drie jaar zal moeten worden gesloopt.

De jongste ploeg trok de zege naar zich toe in een derby tussen de twee hoogst spelende Zaanse zaalvoetbalclubs. FC Zaanstad 1 promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de hoofdklasse en doet het uitstekend. Na de knappe overwinning op FC Zaanstreek 1 staat de ploeg van coach Chiel Damen knap op 2e plaats in de hoofdklasse.

FC Zaanstreek 1 daarentegen kende een moeizame start. De ploeg van coach Mo Benaya zit in een lastige fase zakte na de 6-2 nederlaag naar plek 9 op de ranglijst. De nummer 12 degradeert dit seizoen rechtstreeks en de twee ploegen daarboven- de nummers 10 en 11- spelen nacompetitie. De huidige plek zou betekenen dat het veilig staat. Vorig seizoen wist “The new Great Old’ zich ternauwernood veilig te spelen. Dat gebeurde pas op de laatste speeldag na een zege op Zeemacht 2. De ploeg zag twee sterkhouders naar de directe concurrent Zaanstad overstappen maar wist zich toch met een viertal spelers te versterken. Tot op heden pakte FC Zaanstreek 1 uit 8 duels slechts 7 punten. En daarmee heeft het nog geluk dat er drie ploegen zijn die puntenaftrek kregen. Dat zijn Triple ThreaT/Onside futsal 1, AFC’34 1 en Scagha’66 2.Source link