Zaandammer en ex prof Serdar Öztürk behaalt diploma UEFA B

Zaandam- De 33 jarige aanvaller van FC Zaandam Serdar Öztürk plakt er nog een jaar voetballen aan vast maar slaagde deze week heel knap voor zijn UEFA B. Op het veld van rkvv DEM in Beverwijk en docent Jan Zoutman is de Zaandammer nu klaar om door te stomen voor het UEFA A diploma.
Serdar speelde zelf betaald voetbal en debuteerde op 26 augustus 2007 in de wedstrijd FC Groningen – De Graafschap (0-2). Hij begon met voetballen bij Zilvermeeuwen en schopte het via Hellas Sport tot profvoetballer bij FC Groningen, Veendam en Omniworld/Almere City en Konyaspor. Daarna speelde hij vanaf 2012 tot 2018 nog op hoog amateurniveau bij sv Spakenburg, Zwaluwen`30 en inmiddels FC Zaandam. Ook assisteert hij op zondag ochtend bij de Ambition Soccertrainingen met Furkan Kirbas en Dani van der Moot.
De fysiek sterke aanvaller weet als geen ander wat er allemaal bij een wereld als provoetballer of topamateur komt kijken om op hoog niveau te spelen en te trainen. “Ik was de afgelopen jaren jeugdtrainer bij FC Zaandam waar ik momenteel zelf ook nog een jaar doorga met voetballen in het eerste elftal. En wie weet wat de mogelijke fusie nog allemaal zal gaan brengen. Komend jaar neem ik een tussenjaar en ga ik nog een laatste jaar voetballen bij FC Zaandam. Aankomend seizoen kon ik hoofdtrainer worden bij Purmersteijn onder 23 in de 2e divisie maar die mooie kans kwam iets te vroeg. Mijn doel is om bovenbouw jeugd of senioren te gaan trainen. En ook wil ik binnen nu en 3 jaar ook richting UEFA A gaan.” verklaart Öztürk.