Zaanse jeugdspeler Diango Hemminga content bij PEC Zwolle

Zaandam- Voetbaltalent Diango Hemminga uit Zaandam kwam in de jeugd uit voor RCZ, Fortuna Wormerveer en heeft een jaar gespeeld voor Zeeburgia uit Amsterdam. Bij die eerste club stond vooral het plezier voorop en bij de laatste club maakte de net 15 jarige linkspoot een sterke ontwikkeling door in de onder 14. Hier kreeg hij de kans om een testwedstrijd te spelen voor PEC Zwolle en werd direct na een goede wedstrijd aangenomen voor PEC Zwolle o15. Uiteraard is Pec Zwolle vaak genoeg komen kijken bij de wedstrijden van Zeeburgia.
Hemminga: “In het begin was het even wennen en nadenken over de afstand, maar zo een mooie kans mag ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Ik woon in de Zaandamse wijk ‘t Kalf Zaandam en ik sta normaal iedere dag om 05.00 uur op. Mijn vader, moeder of zus brengt mij om 05.45 naar het station in Zaandam. Vervolgens pak ik rond 06.00 uur de trein, kom een aantal mede PEC spelers tegen in de trein die instappen vanaf Amsterdam of Almere. Dan ben ik rond 08.10 op CS in Zwolle en pak ik mijn fiets naar het trainingscomplex. Mijn training start 08.30 uur en eindigt om 10.00 uur. Daarna ga ik snel de les in op het CSE. Het Centre for Sports & Education. Dit zit tevens op het complex. Hierop zitten bijna alle PEC Zwolle spelers en aanvullend topsporters zoals bijvoorbeeld turnen, hockey of andere sporten. Rond het einde van de middag reis ik weer huiswaarts. Ik heb het vooral erg naar mijn zin in Zwolle, alles is daar goed geregeld, leuke mensen en ik weet waarvoor ik het uiteindelijk doe.”
“Door de Corona trainden we wel iets minder, volgen we de lessen online en heb ik de laatste tijd niet veel wedstrijden kunnen spelen, maar mag ik tegenwoordig wel volop meedoen met spelers die een jaar ouder zijn, namelijk de onder 16. Wat heel goed gaat overigens. Volgens de trainers doe ik het erg goed en heb ik een goede ontwikkeling doorgemaakt en uiteindelijk een mooie beoordeling gehad.
Om de trainingen te compenseren doe ik thuis veel aan kracht opgedragen vanuit de club, volg ik in de Coronatijd wat extra looptraining in Amsterdam en soms op zondags de lessen bij de voetbalschool van Marciano Vink. Dit met een mooie groep aan spelers van Ajax, AZ, FC Volendam en topamateurs uit de regio. Uiteraard is een balletje trappen bij mijn oude club RCZ met vrienden ook nog wel eens leuk. Hopelijk komt er snel verandering in deze moeilijke tijden waarin we weer snel wedstrijden mogen voetballen, want uiteindelijk vind ik dat het leukste. Ik kijk er naar uit net als iedere andere sporter denk ik. Uiteindelijk is mijn doel het eerste elftal van PEC Zwolle te halen. Wie weet hoe de bal dan zal rollen.