Zaanse voetballertjes klaar voor Touzani Streetcaptains toernooi

Hoorn- Zo aan het eind van het seizoen zijn er vele toernooien, seizoens events om het seizoen af te sluiten, selectie wedstrijden voor de indelingen voor het aankomend seizoen. Op zondag 23 mei wordt er bij Always Forward in Hoorn de voorrondes gespeeld voor Touzani’s Streetcaptains. Om 14;30 was er een speciale clinic en was de balvirtuoos zelf ook aanwezig op het gerenoveerde sportcomplex om de spelertjes te begroeten en bemoedigend toe te spreken.
De proeftrainingen werden verzorgd door de trainers van zaalvoetbalvereniging Hovocubo uit Hoorn. De ambitieuze zaalvoetbalvereniging probeert op deze manier uit geheel Noord Holland talent naar de zaal te halen. De club wil  zaalvoetbal voor meiden en vrouwen opzetten en uitbreiden en hetzelfde geld voor het jeugdzaalvoetbal. Zelfs uit Zaanstad kwamen er vandaag spelertjes om mee te doen aan het evenement. De winnaar van het toernooi ontvangt een mooi geldbedrag van 150 euro per speler en er kan een game chair, een speciale bureaustoel voor achter de playstation, gewonnen worden. Voor de jeugdvoetballertjes een extra motivatie naast het feit dat ze een keer met vriendjes in een eigen samengesteld team kunnen voetballen.
Omdat de sporthallen nog niet zijn geopend wordt er de aankomende drie weken uitgeweken naar het kunstgras van Always Forward. Daar werden kleine veldjes uitgezet waar voetbalactiviteiten werden voorgeschoteld. Volgende week zondag gaat het Zaanse team zich proberen te kwalificeren voor de finale ronde die op 30 mei zal worden gehouden. Initiatiefnemer van het Zaanse team was Eric Groen. Zijn zoon speelt bij AFC`34 en is dol op voetbal. Eric: “Naast voetballen vind mijn zoon Maxim het ook heerlijk om te steppen. Al zaalvoetbalt hij ook al een jaar bij Hovocubo en dat zal hij ook het aankomende seizoen blijven doen. En bovendien gaat hij van AFC`34 weer terug naar zijn oude club Fortuna Wormerveer. In Wormer op de skatebaan ontmoeten die jonge gasten elkaar en vaak kennen ze elkaar dan al vanuit de voetbalsport.  Van een voetbaltoernooi, de voetbalschool of gewoon van de voetbalclub waar ze spelen. Zo ontstond ook het initiatief om deel te nemen aan het Touzani Streetcaptains toernooi. Die jongens spreken elkaar op de playstation en zo kon een spontaan ontstaan team snel en efficiënt worden geformeerd en worden ingeschreven. En vandaag stond het team voor het eerst samen op het veld met spelers van Fortuna Wormerveer, Sporting Krommenie en AFC`34”. Hoe het team volgende week zal presenteren is nog even de vraag maar de meet en greet met Touzani werd afgelopen zondag alvast vereeuwigd.
Op de foto: vlnr: Thijs, Isayah, Sem, Maxim, Simon en Cas