Zondagamateurs kunnen de mouwen opstropen

Zaanstad – In de veronderstelling/hoop dat Pluvius zijn ergste narigheid in de achterliggende dagen heeft gespuid staat er voor zondag een aantrekkelijk voetbalprogramma op de agenda.

In de derde divisie kent koploper OFC – drie punten voorsprong op de nummer twee OSS’22 – een vrije ronde.

In de eerste klasse A is er de luxe van twee Zaanse koplopers. vv Assendelft en Fortuna Wormerveer staan samen aan de leiding. Om dat zo te houden dienen de zwartwitten AFC’34 te verslaan. Met het thuisvoordeel moet dat kunnen. De Wormerveerders gaan op bezoek bij LSVV en aan die duels hebben ze goede herinneringen.

Door KFC zijn ondertussen wedstrijden gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. In Enkhuizen bij de plaatselijke SV (een fusie tussen West Frisia en v.v. Dindua) ontbreken de winstpartijen nog en dat moet de Kogers motiveren dat zo te houden.

De derde klasse B herbergt het nodige Zaanse talent. Het ongeslagen sc Hercules Zaandam ontvangt runner up Koedijk dat op één punt sterk volgt. Over het spoor in Wormerveer zal het – vermits het veld van Saenden bespeelbaar is – ongetwijfeld druk gaan worden. De nummer 2 op de ranglijst SVA komt langs. De gastheer won afgelopen zondag haar eerste wedstrijd en zal er alles aan gelegen zijn die reeks uit te bouwen.

Sporting Krommenie en Limmen zullen elkaar weinig tot niets willen toegeven. De jonge ploeg van Sporting Krommenieheeft de beste papieren. Eenzelfde recept is te koppelen aan de wedstrijd tussen WSV ’30 en Egmondia. De gasten uit de badplaats doen het op dit moment net iets beter dan de Wormers. In poule 4D kennen alle teams een vrije ronde.

Foto: Theo van Vlaanderen.