Bas de Boer nieuwe hoofdtrainer De Ham Heren

Krommenie – Per direct is Bas de Boer aangesteld als hoofdtrainer van de heren hoofmacht van Zwem & Poloclub de Ham uit Krommenie. Hij volgt de opgestapte Ruud Plouvier op.

Plouvier werd medio juli 2021 nog gepresenteerd als de nieuwe hoofdcoach bij de herenselectie van ZV De Ham ZC waarbij hij door Marcel Luten en Justin Spaans ondersteund werd. Dat avontuur is van korte duur geweest.

De Boer is geen onbekende voor de Ham. Als speler heeft hij jaren in de Heren 1 gespeeld en ook was hij al eerder actief als trainer. Bas zal drie keer per week de training gaan verzorgen en wordt daarbij ondersteund door een aantal andere clubleden. Doelstelling voor dit seizoen is het behalen van plek negen om zodoende geen play-outs te hoeven spelen. Gezien de huidige stand wordt dit als een reële optie geacht.

Bas wil vooral het spelplezier en de cohesie binnen het team versterken. “Die jongens moeten elkaar binnen een seconde kunnen vinden en er moet meer creativiteit in het team komen”. De groep is blij met zijn komst, zeker ook omdat het al enige tijd niet meer boterde tussen Ruud Plouvier en de selectie. Aanstaande zaterdag wordt waarschijnlijk een inhaalwedstrijd gespeeld en staat tevens de huidige koploper AZC uit Alphen aan de Rijn op het programma. Bas gaat de beuk erin gooien zo laat hij gedreven weten.