Waterpolodames ZV de Zaan ook naar Griekenland

Zaanstreek – De loting van de waterpolodames voor de LEN Champions League is bekend. ZV de Zaan dames 1 speelt de eerste kwalificatieronde in het weekend van 17 tot en met 20 november in Athene, Griekenland. De drie beste teams gaan door naar de volgende ronde.

ZV de Zaan neemt het in Athene op tegen de thuisploeg NC Glyfada, CN Terrassa (Spanje), Grand Nancy (Frankrijk) en Tigre Eger (Hongarije). Volgens trainer en coach van de damesselectie Mick van den Bree staat de dames een mooi maar zwaar weekend te wachten.

Alles moet kloppen

“Wij hebben een heel interessante loting waarin we het moeten opnemen tegen topploegen. Alles moet kloppen om door te gaan naar de volgende ronde. Maar wij gaan niet naar Athene om toe te kijken. Wij zullen er alles aan doen om bij de eerste drie te eindigen en zien het met vertrouwen tegemoet”, aldus Mick.

Europa Cup loting heren

De heren van ZV de Zaan gaan ook Europa in. Zij doen mee aan de Europa Cup waarvan de eerste ronde 13 tot en met 16 oktober in Saloniki Griekenland is. Zij spelen daar tegen VK Solaris (Kroatië), Ludwigsburg 08 (Duitsland), Montpellier WP (Frankrijk, CN Echyade (Spanje) en tegen de thuisploeg PAOK Saloniki. De vier beste teams gaan door naar de volgende ronde.

ZV de Zaan dames 1 speelt de eerste kwalificatieronde in Athene, Griekenland (Foto: aangeleverd)