Pepijn Veenings en Nienke Veenhoven geselecteerd voor Cycling Class NL

Zaanstad – Afgelopen weekend tekenden wielrenners Pepijn Veenings en Nienke Veenhoven een samenwerkingsovereenkomst voor hun selectie in CyclingClassNL, dat bestaat uit vijftien jongens en tien meisjes uit 2004, 2005 en 2006. Veenings en Veenhoven, beiden basislid bij ZWC-DTS, wisten zich te plaatsen in dit zeer selecte gezelschap waarvoor een paar honderd ambitieuze, jonge wielrenners en -sters zich aanmeldden.

Voorafgaand aan hun selectie brachten de twee Zaanse talenten in de zomermaanden testdagen door op het Limburgse Watersley Sports & Talentpark. Beiden volgden de eerste trainingsstages in on der meer Watersley en het Olympisch Trainingscentrum Papendal, waar afgelopen weekend de handtekeningen werden geplaatst op dit unieke contract.

Ambitieus tweetal

Veenhoven, uitkomend voor wielerteam NXTG wist al meerdere NK-titels op haar naam te zetten op de weg en de baan. Veenings liet zich door zijn aanvallende rijden en tijdritkwaliteiten selecteren voor het juniorenteam van Watersley Race & Development Team en wist in de jeugd ook meerdere malen het NK-podium te beklimmen voor goud, zilver of brons. Beiden ambiëren een nadrukkelijke rol in een profploeg. In combinatie met hun wielerteams en de begeleiding bij CyclingClassNL zetten zij nu een nieuwe stap om hun dromen waar te maken.

CyclingClassNL

CyclingClassNL is een initiatief van de KNWU, NOC*NSF en Team Jumbo-Visma. Het biedt een wetenschappelijk onderbouwd en persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor Nederlands grootste wielertalenten. Dagelijks begeleiden Talent Coaches de junioren op het gebied van fysieke en persoonlijke ontwikkeling en voeding. Zo krijgen Veenings, Veenhoven en hun selectiegenoten de kans om hun talenten te laten groeien en wordt de stap verkleind naar de verschillende development teams waarin zij hopen om in de toekomst oranjesucces te behalen.CyclingClassNL staat onder leiding van voormalig bondscoach wedstrijdzwemmen Martin Truijens. Hij vult zijn staf aan met onder meer trainers Marco van Bon, afgelopen jaar nog bondscoach junioren jongens en Zaankanter Larissa Havik (zus van succesvolle Zaanse (baan)wielrenner Yoeri Havik), prestatiecoach Gijs van Helvoort en Rob van der Werff (sport)diëtist en voedingsdeskundige bij Team NL.Foto: aangeleverd: Pepijn Veenings en Nienke Veenhoven.