Zaanlandse Wieler Club DTS volop in beweging

Zaanstreek – Vanwege de nieuwe Coronaontwikkelingen kwamen de leden van de ZWC DTS op vrijdag 26 november on line bijeen voor hun algemene ledenvergadering waar veel leden van vele verschillende afdelingen acte de presence gaven.

Jan Dick den Das werd die avond unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter van de 100 jaar bestaande club. Hij neemt het stokje over van Mike Terpstra die afscheid nam van de functie. Als dank voor bewezen diensten kreeg Terpstra de titel Lid van Verdienste. De grootste eer ging echter naar Roel van Wijk. De secretaris werd door de afscheidnemende voorzitter Mike Terpstra genomineerd voor deze eretitel. Unaniem stemden de leden voor.

Voor Terpstra betekende dit na een periode van zeven jaar zijn laatste dag als voorzitter van DTS. In 2014 pakte hij de handschoen op om als 20’er de voorzittershamer op te pakken. ‘En dat betekende ook meteen mijn wielervisie, want ja Terpstra’s hebben een sterke mening, te delen met de club. Dankzij de ervaring en kunde van Dirk Jan Asjes en Roel van Wijk vormden wij een succesvol trio die de club rustig liet groeien en toonaangevend maakte in de Nederlandse wielerwereld met van jeugd t/m Masters, mannen en vrouwen, een volledig aanbod. Een club waar elke renner of renster zich sportief kan verbeteren.

De afgelopen jaren zijn er bij DTS mooie zaken in gang gezet. Er waren veel uitdaging met AZ als nieuwe buren op het Sportpark, het nieuwe asfalt op het parcours, het opzetten van Wielerploeg Groot Amsterdam om de eigen opleidingspyramide tot semiprofessioneel niveau af te hebben, de groei van het crossen in de winter, de trainingskampen in Limburg, het opzetten van de Vuurlinie competitie, een nieuw parcours en datum voor de Ronde van Krommenie, de uitdagingen omtrent Corona, het tenue ontwerpen, een nieuw clublogo ontwikkelen, NCK-titels winnen met enkel echte DTS’ers en het allerbelangrijkste: zorgen dat de jeugdafdeling zo sterk blijft als zij is. Dat blijft immers de levensader van DTS.

Op de archieffoto van Martin Buyck een beeld van de DTS ploeg uitkomend in de Ronde van Oostzaan